CH-47 Chinook

Welkom, 

Vi kan nu annoncere, at det hollandske flyvevåben ankommer med CH-47 Chinook. Helikopteren er meget karakteristisk med sit dobbelte rotorsystem og mere end 20 lande bruger i dag flyet til transportopgaver. Rotorbladene flyttede første gang luft i 1961, men designet har siden vist sig at være langtidsholdbar, så den er siden blevet udviklet i 12 forskellige militære og forskellige civile udgaver. 'Chinooken', som den bliver kaldt i daglig tale er kategoriseret som en middeltung helikopter og er anerkendt for dens hårdførhed og evne til at gennemføre meget tunge løft. Det hollandske flyvevåben råder over i alt 17 eksemplarer, som gennem de seneste år blandt andet har været indsat i Bosnien, Irak, Afghanistan og Mali. Vi glæder os.

boeing-ch-47d-chinook-transporthelikopter.jpg